Å bake til jul: Julepletter med krydder og tørket frukt


OPPSKRIFT
400 g sammalt hvete grovmalt
100 g hvetemel
3 ts bakepulver
40 g kokosmasse
4-5 tørkede aprikos
6-7 svisker
1 neve mandler
2ss mørk eller lys sirup
2 ss sukker
3 ss kakao
3 dl melk
150 g smør
1 ts tørket ingefær
1 ts kanel
1 ts kardemomme


Framgangsmåte:

Bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle.
Smøret smeltes og melken haes oppi det smeltede smøret.
Tilfør melken og det smeltede smøret, og rør alt sammen til en røre eller deig
som kan settes på en smurt stekeplate/ evt. med bakepapir, ved hjelp av to spiseskjeer.

Stekes på 190 grader i ca 15 min. Plettene blir ikke sprø, men er lit myke. Skal de ikke spises innen et par dager, må de fryses.

Er gode å spises slik de er, men kan gjerne også nytes med hvit eller brun ost, marmelade eller honning. Kok en kopp med varm drikke som te eller kaffe. Siden det ikke er så mye sukker i og siden det er såpass mye fiberrik korninnhold i plettene, kan de ses på som sunne og næringsrike.





Kommentarer