Å LAGE JULEKRANSER


En hjemmelaget julekrans kan varme og spre glede i denne spesielle tiden. I dag kom snøen. I går oppfordret helseministeren oss å henge opp julelysene tidligere enn ellers, fordi vi trenger det i år. Det syns jeg var en fin oppfordring. Og jeg tenker at det kan være lurt å finne fram noe av den andre julepynten litt tidligere enn ellers også. 

Jeg rakk heldigvis å sanke inn naturmaterialer før vinteren kom. Jeg har flettet mange basiskranser av greiner. Det er bare å tvinne greinene rundt og rundt. La smågreinene være på hovedgreina. Da blir kransen fyldigere. Får du ikke til å feste endene inn i kransen, kan du bruke metalltråd som du får kjøpt på hagesenteret til å surre endene fast til kransen. Det samme gjør du med pynten du vil feste til kransen. Bruk det du finner:  granbar, kongler,  vintergrønt. Har du tilgang til lerk, så er greinene med de små konglene helt suverene til dette. Du kan bruke greiner av nesten hvilke som helst trær, bare de akn bøyes. 

Jeg bruker både kjøpt pynt og selvsanket. De største konglene vokser ikke her jeg bor, så de fant jeg på en butikk

Slike aktiviteter opplever jeg som positive før jul. De senker tempoet og det er herlig å oppleve naturen når jeg går ut for å sanke materialer. Det å stå utenfor huset og flettekransene er et annet beroligende arbeid.  Kommentarer