FYRVERKERI AV TULIPANER

Prydhagen har det meste av året blåtonene som hovednyanser, og da mener jeg blått, hvitt, rosa og lilla. Men akkurat nå er det tulipanene som dominerer i prydhagen. De stod her da jeg flyttet hit. Og nå har de poppet ut med all sin fargegladhet: De fleste er røde, gule, orange. Og jeg kjenner at etter en lang vinter, trenger jeg den fargeterapien som tulipanene står for.

Men midt inne i tulipan-tivoliet, har jeg noen helt vidunderlige, sarte rosa. Og så noen hvite og en lilla. Når de glødende tulipanene har gitt seg, vil prydhagen gli sakte over til blåtonene, og så når rosesesongen kommer, vil rosa være den dominerende fargen i prydhagen.

Men nede i frukthagen vil det gløde utover sommeren, av røde roser, gule og orange ringblomster, rips og røde epler. Varmtonede blomkarser vil bre skuddene sine utover og prøve å fange de siste gyldne strålene fra kveldssolen. 

Men nå er det vår. Og jeg skal nyte den. Og glede meg over alt jeg har i vente. Den som har funnet HAGE-GLEDEN kan kjenne seg rik.

Kommentarer

  1. Noe av det vakreste med våren er alle løkplantene som dukker opp. Ikke minst er alle de vakre tulipanene flotte med alle sine variasjoner i form og farge.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Margrethe! Ja, våren og løkblomstringen er en helt egen sesong i hagen. Er glad jeg har oppdaget hvor fantastisk denne perioden er! Takket være de tidligere huseierne som plantet løkene i sin tid. For det er slik med det å være hageinteressert: en oppdager litt etter litt etterhvert. Og stadig nye blomster og planter blir satt øverst på listen over de vi er begeistret for. Og så blir de byttet ut neste gang vi ser noe som fengsler oss.

      Slett

Legg inn en kommentar