Å LAGE JULEKRANSER


En hjemmelaget julekrans kan varme og spre glede i denne spesielle tiden. I dag kom snøen. I går oppfordret helseministeren oss å henge opp julelysene tidligere enn ellers, fordi vi trenger det i år. Det syns jeg var en fin oppfordring. Og jeg tenker at det kan være lurt å finne fram noe av den andre julepynten litt tidligere enn ellers også. 

Jeg rakk heldigvis å sanke inn naturmaterialer før vinteren kom. Jeg har flettet mange basiskranser av greiner. Det er bare å tvinne greinene rundt og rundt. La smågreinene være på hovedgreina. Da blir kransen fyldigere. Får du ikke til å feste endene inn i kransen, kan du bruke metalltråd som du får kjøpt på hagesenteret til å surre endene fast til kransen. Det samme gjør du med pynten du vil feste til kransen. Bruk det du finner:  granbar, kongler,  vintergrønt. Har du tilgang til lerk, så er greinene med de små konglene helt suverene til dette. Du kan bruke greiner av nesten hvilke som helst trær, bare de kan bøyes. 

Jeg bruker både kjøpt pynt og selvsanket. De største konglene vokser ikke her jeg bor, så de fant jeg på en butikk

Slike aktiviteter opplever jeg som positive før jul. De senker tempoet. Det er herlig å oppleve å sanke fra naturen. Det å stå ute i friluft og flette kransene er også et beroligende arbeid. Da lar jeg tankene vandre og jeg er i flytsonen.  Kommentarer

 1. Vacker krans du skapade! Det är en skön sysselsättning att skapa kransar. Vid det här laget har jag ett litet lager av diverse kottar och annat som jag hittat genom åren och som jag återbrukar.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Carina! Fint å høre at du også trives med å lage julekransene selv! Bra at du bruker om igjen det som er like fint!

   Ha en fin adventstid du også!

   Slett
 2. Flott krans! Jeg er ikke så flink til sånt, så jeg koser meg heller med baking som førjulspusling.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Til Villrose!
   Fint at du likte den enkle kransen! Å bake er også en veldig fin førjulsaktivitet. Og så får du luktene og smakene med på kjøpet!
   Ha en fin søndag videre!

   Slett

Legg inn en kommentar