VÅRLØK-LYKKE


Vårløkene er de som starter sommershowet i hagen min nå. Ja, om jeg ser bort fra julerosen som lå og blomstret da snøen forsvant. Den står der like fin enda. Første gangen jeg så den i blomst må ha vært i januar eller februar. Men så kom snøen og dekket den igjen, for så å forsvinne noen uker senere. Da stod julerosen like fin.


I år har jeg skaffet meg klosterklokker. Jeg har lenge ønsket meg den varianten av snøklokker. Og her en dag sto de utenfor blomsterbutikken og ventet på meg. Du kjenner sikkert følelsen: Du har lenge ønsket deg en viss type plante som er sjelden og eksotisk for deg. Når du så ser den til salgs, kjenner du at hjertet banker ekstra fort. Det er som å møte en kjendis du har lest om og sett bilder av i hagemagasinene. Og akkurat slik var det da klosterklokkene stod der på hyllen foran meg og bydde seg fram. 

Jeg skaffet meg 3 krukker av sorten og gikk glad videre. Nå står de på bordet og i forgården ved inngangen. Når de har gjort sin tjeneste der, skal de i jorden i hagen for å komme tilbake hvert år for å glede meg i vårsolen. Perleblomstene har jeg hatt noen år i hagen, men også i år kjøpte jeg tre krukker. Jeg har sett at de trives i hagen og brer seg vakkert utover i bedene. Slik tilfører jeg noen planter hvert år. Og vårhagen blir mer og mer komplett og vakker med tiden. Jeg ønsker meg et blått hav.Kommentarer

 1. Visst är det ett härligt sätt att njuta :) Först på bordet och sen vidare i trädgården. Jag älskar snöklockorna och är glad att de sakta breder ut sig. Drömmer om en liten bit av de ängar man hittar vid Vadstena kloster.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg sett på bilder fra Vadstena Kloster etter at du skrev denne kommentaren. Det var helt fantastisk å se på hvordan klosterklokkene har bredt seg utover utenfor klosteret. Forstår at dette må være en drøm som du vil eie en liten bit av!

   Slett

Legg inn en kommentar